An excellent and easy classic French dessert – the cherries can be replaced with other fruits / ein tolles klassisches Dessert aus Frankreich, bei dem die Krischen durch beliebige andere Früchte ersetzt werden können
Ingredients
- 500g cherries pitted / entsteinte Kirschen
- 3 eggs / Eier
- 2.5 dl milk / Milch
- 50g sugar (3 tablespoons / EL) / Zucker
- 30g flour (3 tablespoons / EL) / Mehl
- seeds of a Vanilla pod (or 1 tablespoon vanilla paste) / Samen eines Vanillestängels (oder 1 TL Vanillepaste)
- Butter, icing sugar / Butter, Puderzucker
Instructions
1. butter a round baking tray with a diameter of 26-28cm and spread the cherries on it.
2. Mix the eggs, milk, sugar, flour and vanilla well with the hand mixer and pour over the cherries.
3. Bake at 200°C for about 25-30 minutes until the mixture is set. Sprinkle with icing sugar before serving.
1. Rundes Blech mit Durchmesser von 26-28cm ausbuttern und die Kirschen darauf verteilen.
2. Eier, Milch Zucker, Mehl und Vanille mit Handrührgerät gut verrühren und über die Kirschen giessen.
3. Bei 200 Grad circa 25 – 30 Minuten backen bis die Masse stockt. Vor dem Servieren mit Puderzucker bestreuen


