Lamb provençale / Lamm provençale (English / Deutsch)

by Adrian
2.7K views

We love the south of France. Incredible light for gorgeous photos, friendly people, excellent food and wine for decent prices and comfortable temperatures throughout the year.

As Swiss German we learn French as first language in school, which is not always a pleasure. However when we with 18 then drive the first time through the night down the autoroute du Midi and order our first beer at ten in French in Cassis or Marseille, then we are happy that we can communicate with the local people.

This recipe is own of our long time favourites. It is simple and straightforward and we have converted several “lamb-sceptics” with it. In the summer it is well accompagnied with a Ratatouille and Potato Gratin.

Wir lieben den Süden Frankreichs. Tolles Licht für schöne Fotos, freundliche Menschen, ausgezeichnetes Essen und Wein zu anständigen Preisen und angenehme Temperaturen das ganze Jahr über.

Als Deutschschweizer lernen wir in der Schule Französisch als erste Sprache, was nicht immer ein Vergnügen ist. Doch wenn wir dann mit 18 das erste Mal durch die Nacht auf der Autoroute du Midi fahren und um zehn Uhr in Cassis oder Marseille unser erstes Bier auf Französisch bestellen, dann sind wir froh, dass wir uns mit den Einheimischen verständigen können.

Dieses Rezept gehört zu unseren langjährigen Favoriten. Es ist einfach und unkompliziert und wir haben damit schon einige “Lamm-Skeptiker” bekehrt. Im Sommer passt es gut zu einem Ratatouille und Kartoffelgratin.